Torta di nocciole – met bloem

In de zuidelijke Piemonte tref je hazelnootstruiken zo ver het oog reikt. Medio augustus worden de hazelnoten geoogst; het ene jaar eerder dan het andere, afhankelijk van de weersgesteldheid. Naast de hazelnotentaart waarin geen bloem is verwerkt, kom je er ook variaties met bloem tegen.

In dit recept kan je in plaats van boter ook een beker (circa 150 ml) Moscato d’Asti toevoegen aan het recept. De taart wordt dan minder zacht en minder calorierijk. Een glas Moscato d’Asti kan je natuurlijk ook bij de taart serveren.

Voor 6 personen

Nodig:
150 gram hazelnoten, geroosterd en fijngemalen of heel fijn gehakt
150 gram tarwebloem
150 gram suiker
2 eieren
100 gram boter (of Moscato)
40 gram cacaopoeder
half zakje bakpoeder
ronde springvorm (24 cm)

Klop de twee eieren totdat het een schuimig mengsel is. Smelt de boter in een pannetje en voeg er vervolgens de hazelnoten, cacao, suiker, bloem en bakpoeder bij. Meng het goed. Voeg de geklopte eieren toe. Doe het geheel in een beboterde springvorm. Zorg ervoor dat het mengsel hoger is dn twee vingers, maar laat daarbij circa 1/3 van de rand vrij. Zet het midden in een op 180 graden Celcius voorverwarmde oven gedurende 35 à 40 minuten.

hazelnoottaarten
herfst-markt-pompoen-hazelnoten-klein