Tips in Piemonte. Op een bijzondere manier Piemonte verkennen. Dat kan. Hieronder leest u suggesties van ondernemers die dit mogelijk maken. Scroll vooral naar beneden.

De ondernemer die hier graag tussen staat, verzoeken we ons een email te sturen.
ebike acqui terme

Piemonte per E-bike

Fietsen in de prachtige omgeving van Piemonte is nu voor iedereen bereikbaar. Met de E-bikes van Esther en Aad (Nederlanders) fiets je door het mooie heuvellandschap van de Langhe en Monferrato zonder moe te worden. Je ervaart de schoonheid intenser dan wanneer je in de auto zit. Aad en Esther wonen vlakbij Acqui Terme. Zij verhuren en verkopen E-bikes. Daarnaast bieden ze 5- en 8-daagse Ebike-fietsvakanties, die starten in respectievelijk Nizza Monferrato en Acqui Terme. Klik voor meer informatie op de button ‘website’.

Natuurlijk Reizen

Wandelvakanties op een bijzondere plek

Natuurlijk Reizen organiseert wandelvakanties en culinaire reizen naar Piemonte en de Italiaanse Alpen; zowel individuele als groepsreizen. Ook reizen op maat, themareizen en citytrips kunnen worden verzorgd. Vrijwel alle routes, logeeradressen en restaurants zijn persoonlijk bezocht en uitgezocht op kleinschaligheid en kwaliteit. Persoonlijk contact met de reizigers vinden ze belangrijk. Klik voor meer informatie op de button ‘website’.

foto_piemonte_SNP

Naar Piemonte met SNP Natuurreizen

Bij SNP Natuurreizen vind je actieve vakanties met aandacht voor de natuur. SNP is gespecialiseerd in wandelvakanties, fietsvakanties, gezinsvakanties en actieve rondreizen. Naast groepsreizen in een klein gezelschap en met deskundige reisleiding, biedt SNP ook privéreizen. Laat je inspireren op de SNP website en stel je eigen reis naar Piemonte samen met behulp van ons uitgebreide aanbod: Val Maira (zomer en winter), de Via Francigena, de Langhe en Monferrato.

Piemonte staat voor bijzondere wijnen, voedingsmiddelen en delicatessen. Veel van kleine producenten, die Slowfood-waardig zijn. We verzamelen mooie adressen.

acquerello

Acquerello rijst

Een delicatesse Carnaroli-rijst wordt op het landgoed Tenuta La Colombara, gelegen ten westen van Vercelli, verbouwd. Piero Rondolino is de trotse ontwikkelaar van een techniek, die de voedzame ‘gemma’ uit de rijstkorrel haalt en die vervolgens als laag op de rijstkorrel terugbrengt. Hiermee creëert hij een smaakvollere rijst. Een rijst die in blik, voor een betere houdbaarheid, wordt verkocht onder de naam Acquerello. Klik voor meer informatie en voor verkooppunten op de button ‘website’.

Pizzo&Forresto rijst

Rijst van Pizzo & Foresto

Een klein familiebedrijf aan een van de irrigatiekanalen ten westen van Vercelli. Patrizia Pizzo en Franco Foresto produceert een groot scala aan heerlijke rijstsoorten: Carnaroli, Venere (zwarte rijst),Ermes (rode rijst), Apollo, Baldo, Gloria. Zie voor verkoopadressen de website, alwaar ook recepten staan (in het Italiaans). Ook op markten, waaronder die van Nizza Monferrato (3de zondag van de maand) en Lingotto bij Eataly (2de zondag van de maand).

saffraan Il Filo Rosso

Saffraan van il Filo Rosso

Terug naar het platteland om net als grootmoeder saffraan te produceren was de droom van Micaela en Paolo. De kantoorbaan in Turijn werd ervoor opgegeven. Vlakbij Villafranca d’Asti worden elke ochtend in het donker de delicate saffraan-draadjes geoogst en meteen in het laboratorium geconserveerd. Dit voor een optimale kwaliteit. Ook marmelade van eigen oogst, honing en producten waarin saffraan is verwerkt, verkopen ze. Voor verkooppunten en -markten, zie de website.

pasta dAlba_tartufo

Pasta d’Alba: glutenvrije en niet-glutenvrije pasta

Pasta van kikkererwten, van oude granen als spelt en kamut, van mais, van pijnboompitten, van rijst, van boekweit, van linzen, van quinoa, pasta met kurkuma, amarant, truffel, groenten en volkoren pasta in alle mogelijke vormen (tajarin, penne, tagliatelle, fusilli, gnocchetti en taglioni). Alles met de hand gemaakt zoals het al eeuwen gaat. Niet ver van Alba in het dorp Ricca, door vader en dochter Mainardi. Ontdekt toen we op zoek waren naar glutenvrije pasta, die smaakt als de verse pasta uit deze streek. In hun webshop te koop en ook op steeds meer plaatsen in en buiten Italië.