Piemontese producten in Nederland te koop

Geen ruimte in de auto of koffer, maar toch graag al dat lekkers dat gedronken en geproefd is tijdens een verblijf in Piemonte ook in Nederland genieten? Gelukkig zijn er veel bedrijven in Nederland, die producten uit Piemonte importeren en in Nederland verkopen. Of het nu wijn is, honing, torrone (noga met hazelnoten uit de Langhe), salami, hazelnoten of kaas.

natuurwinkel_kaas

Natuurwinkel Gouda – Wijn, kaas, salami, hazelnoten en nog veel meer uit de Langhe

Natuurwinkel Gouda is een biologische speciaalzaak met een ruim assortiment (ca 5000 producten) en veel aandacht voor verse producten. Eigenaresse Céline Brugman heeft haar hart verpand aan Piemonte (en vooral aan de Langhe). Zij komt er regelmatig en haalt verse producten als salami en kazen zelf bij vooral kleine biologische producenten. Deze zijn dan in een mum van tijd uitverkocht. Wijnen en hazelnoten zijn bij haar in Gouda het jaar rond te koop.
Open: ma, di, wo, za 8.30-18 uur, do. vr 8.30-19 uur.
Adres: Lange Groenendaal 99, 2801 LS Gouda, tel.: 0182-513260

Leone

Leone dal 1857, ‘re della dolcezza’

Leone is een snoepje dat je in menig bar in Piemonte en Turijn naast de kassa treft. In ontelbaar veel smaken en steeds weer in een mooi doosje. En in 2017 omdat Leone haar 160-jarige verjaardag viert, ook in een mooi blikken doosje. In Nederland zijn de pastilles van Leone in veel verschillende smaken (oranjebloesem, aardbei, anijs, viooltjes, citroen, gember, Spritz, enz.) te koop bij Dille & Kamille; ook via hun webwinkel.

Pastiglie Leone is er in 40 verschillende smaken. Ze worden nog net zo vervaardigd als 160 jaar geleden; volgens beproefd recept: poedersuiker met vruchtensap, essentiële oliën, natuurlijke kleurstoffen naar smaak en afhankelijk van het type snoepje.

acquerello blik

Acquerello rijst

Carnaroli rijst, die een verouderingsproces van een en zeven jaar heeft ondergaan en een gepatenteerde behandeling om nog meer smaak aan die rijstkorrel te geven, wordt in Nederland verkocht door Vanilla Venture in Amsterdam. Aldaar zijn de blikjes, net als andere Italiaanse gastronomische producten, via hun website te bestellen.