Elke stad, stadje of dorp in Piemonte heeft één of meerdere markten per week. Naast de ‘gewone’ markten zijn er de boerenmarkten, waar de boeren uit de omliggende heuvels hun dagverse producten verkopen. De seizoenen voeren de toon. In de zomer het vele fruit en bijvoorbeeld de zucchini, in de herfst de truffel, paddenstoelen (funghi porcini) en pompoenen. Soms zijn deze markten rondom een thema georganiseerd, zoals de jaarlijkse kruidenmarkt in Sale San Giovanni (laatste weekend juni) in de Langhe.

De meest spectaculaire markt is wel de markt op de Piazza della Repubblica in Turijn (van maandag tot en met zaterdag). Het is de grootste openlucht markt van Europa en wordt ook wel de “Mercato di Porta Palazzo” genoemd. Op zaterdag is het als in een souk in Marrakech. Ten noorden van dit plein is er op zaterdag een kleine antiekmarkt. Elke tweede zondag is er achter het Piazza della Repubblica een grote antiekmarkt, de Gran Bâlon. Elke tweede zaterdag (behalve in juli en augustus) is er op Piazza Carlo Alberto een markt met vintage en modern ‘antiek’. De Piazza Palazzo di Città heeft de eerste zondag en vierde zaterdag markt.

De maand oktober staat in Alba in het teken van de witte truffel. Elk weekend in deze maand heeft een ander progamma: Palio met ezels, middeleeuwse spelen en een speciale truffelmarkt.

De herfst is ook de tijd van Marrone, speciale kastanjes. In Cuneo wordt elk jaar in oktober de Fiera Nazionale del Marron georganiseerd. Een uitgelezen kans om te kijken wat er allemaal met de kastanje gedaan kan worden: van vermalen tot meel en boven open vuur poffen tot de delicate marrone candite. Slow Food geeft acte de présence en lokaal gebrouwen bier kan er ook geproefd worden.

Het stadje Cherasco in de Langhe heeft meerdere themamarkten; van de delicatesse slakken (Lumaca) tot oude auto’s, boeken en antiek. Begin november de ‘Antica Fiera di San Martino’, een markt met biologische producten van hoge kwaliteit: Mercato dei Prodotti Alimentari Biologici e Naturali di Alta Qualità. Tegelijkertijd met deze markt is er onder de ‘portici’ van Palazzo Mantica een Mercato del Cioccolato del’Autore. Gespecialiseerde chocolatiers vertonen er dan hun kunsten, waarbij het water je uit de mond loopt. Verder zijn er naast de bekende wijnen, kazen, salami ed. uit deze streek ook kraampjes met speciale stoffen en wol.