La Casa Vecchia
Vakantiehuis La Casa Vecchia – Somano
18 april 2015

Castello Gabiano staat op een heuvel ten zuiden van de Po vallei. Het is een van de oudste kastelen in de Monferrato. Op een strategische plek en dus ook van economisch belang, waardoor Castello Gabiano een roerige geschiedenis kent. De huidige eigenaren hebben het kasteel prachtig verbouwd met mooie appartementen (2) en B&B suites (2 Junior en 2 Suites) voor in totaal 16 mensen. De prijs varieert van € 138 voor de junior suite in het laagseizoen tot € 418 voor een appartement met keuken in het hoogseizoen. In de tuin van Castello Gabiano is een zwembad en een bijzonder labyrint uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Er is ook een restaurant, open voor het diner op vrijdag en zaterdag en de lunch op zondag.

Al vier eeuwen produceert de familie er wijn. De wijn van markies Giacomo Cattaneo Adorno is er te koop: wijn van de druiven Barbera, Chardonnay, Grignolino, Sauvignon Blanc en Malvasia.

Turijn en Casale Monferrato zijn per auto makkelijk te bezoeken. En vanuit het kasteel heeft u een prachtig uitzicht op de omringende heuvels, de Po en bij helder weer op het Alpenmassief.