La Casa Vecchia
Vakantiehuis La Casa Vecchia – Somano
18 april 2015

B&B Il Gioiellino is aan de rand van het oude centrum van Turijn in een rustige bourgeoisie wijk. Eigenaresse Federica groeide hier op en verbouwde het kantoor van haar vader en een deel van hun appartement om tot een prachtige B&B. Il Gioiellino is gevestigd in een eind 19de-eeuws gebouw van de hand van architect Alessandro Antonelli, bouwer van de Mole Antonelliana. De toegangsdeur en hal op de begane grond getuigen van grandeur.

Drie kamers
Il Gioiellino heeft drie kamers met elk een eigen badkamer met inloopdouche. De kamers zijn smaakvol ingericht met 19de en begin 20ste-eeuws antiek. Een collectie boeken over Turijn en over het woonhuis en zijn architect staan ter beschikking van de gasten. Ook is er de mogelijkheid om op andere momenten dan het ontbijt zelf thee en koffie te zetten. Het woongedeelte van de familie is volledig gescheiden van de B&B. Je loopt elkaar dus niet voor de voeten, maar de eigenaresse is snel beschikbaar bij vragen.

Lift
Per lift of per trap bereik je il Gioiellino. Voor de deur stoppen bussen en trams en is metrostation Vinzaglio. Dit garandeert een snelle reis naar bijvoorbeeld het beurscomplex Lingotto. De busstop van de busshuttle vanaf vliegveld Caselle stopt voor Stazione Porta Susa en vanaf dit punt ben je in circa 10 minuten te voet bij Il Gioiellino.