Vakantiehuis Casa Torresina – Torresina
4 mei 2015
Appartementen en B&B Casavabene – Murazzano
28 augustus 2015

B&B Foresteria degli Artisti ligt in het centrum van Turijn vlakbij het grote Piazza Vittorio Veneto. Moeder en dochter hebben er op twee locaties een bed&breakfast. Moeder in de wijk vlakbij de Mole Antonelliana (Via degli Artisti) en dochter in een zijstraat van het Piazza Vittorio Veneto  (Via della Rocca) in de aristocratische wijk Borgo Nuovo. Op de Via degli Artisti is een appartement met twee bedden, badkamer, kookhoek en met eigen opgang (per lift naar derde etage en 12 traptreden). Op de Via della Rocca beslaat de B&B bijna de gehele ‘mansarde’ (onder het dak): vier kamers met elk twee bedden, eigen badkamer en kookhoek. Elke kamer heeft een eigen opgang. Tot de vierde verdieping gaat een lift, daarna een trap naar de mansarde op de vijfde verdieping. Dochter, erg hartelijk en behulpzaam, werkt bij het bureau voor toerisme en kan over veel zaken dus goed adviseren. In de appartementjes is informatie over Turijn voorhanden.

Het ontbijt
Het ontbijt bij Foresteria degli Artisti is met huisgemaakt jam, toast en brioches, koffie, thee en appels uit eigen tuin en staat op de kamer; elke dag vers. Sap en melk staan in de koelkast. Bij aankomst is er ter verwelkoming vaak ook een zelf gemaakte taart. De kamers hebben een kookplaat om water en melk (voor in de koffie) op te warmen. Er is een nespresso koffiezetapparaat. De bedden zijn goed. Wifi is goed. Het is er rustig. Je zou niet denken dat een van de meest bruisende delen van Turijn om de hoek is.

Vervoer
Parkeerplaatsen van TOBike fietsen, het fiets verhuurplan van Turijn, staan om de hoek. Op het Piazza Vittorio Veneto stoppen meerdere trams en bussen. Vanaf vliegveld Cassele kunt u per bus naar Stazione Porta Nuova en vandaar of te voet (ca 20 a 30 minuten) of per tram 15 of bus 55 naar Piazza Vittorio Veneto.