Locanda Lou Pitavin – Marmora
23 augustus 2023
Vakantiehuis Casa Torresina – Torresina
4 mei 2015

B&B Casa Joop ligt in de noordelijke Piemonte (tussen Ivrea en Biella) aan de voet van de Alpen. Gastvrouw Astrid ontvangt haar gasten met een warm en hartelijk welkom in haar met veel liefde volledig gerenoveerde oude boerderij. Casa Joop is een heerlijke plek om tot rust te komen, maar ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van dit mooie stukje Piemonte: voor wandelaars (zowel in de omliggende heuvels als hogerop in de Alpen), voor fietsers, golfers (twee grote golf clubs in de omgeving) en cultuurliefhebbers. Naast een uitgebreid ontbijt kan op verzoek ook voor een lunch gezorgd worden.

Wandelen
Met diverse meren in de omgeving is er voor kinderen ook genoeg vertier. De eigenaresse van B&B Casa Joop is zelf een liefhebber van de bergsport en kan haar gasten daarin dan ook goed adviseren. Het huis ligt in een klein gehucht achter een bijzonder dorpje met heel smalle straatjes. Alleen daar met je auto doorheen rijden is al een belevenis.

Tussenstop
Casa Joop ligt circa 20 autominuten van de snelweg bij Ivrea en is dus ook een goede tussenstop voor wie op doorreis is naar een vakantieplek in Zuid-Italië.