La Casa Vecchia
Vakantiehuis La Casa Vecchia – Somano
18 april 2015

B&B Casa Joop ligt in de noordelijke Piemonte (tussen Ivrea en Biella) aan de voet van de Alpen. Lang was Astrid eigenaar en ontving haar gasten met een warm en hartelijk welkom in haar met veel liefde volledig gerenoveerde oude boerderij. Nu zijn dit haar opvolgers. Casa Joop is een heerlijke plek om tot rust te komen, maar ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van dit mooie stukje Piemonte: voor wandelaars (zowel in de omliggende heuvels als hogerop in de Alpen), voor fietsers, golfers (twee grote golf clubs in de omgeving) en cultuurliefhebbers. Naast een uitgebreid ontbijt kan op verzoek ook voor een lunch gezorgd worden.

Wandelen
Met diverse meren in de omgeving is er voor kinderen ook genoeg vertier. De eigenaren van B&B Casa Joop zijn zelf een liefhebber van de bergsport en kunnen de gasten daarin dan ook goed adviseren. Het huis ligt in een klein gehucht achter een bijzonder dorpje met heel smalle straatjes. Alleen daar met je auto doorheen rijden is al een belevenis.

Tussenstop
Casa Joop ligt circa 20 autominuten van de snelweg bij Ivrea en is dus ook een goede tussenstop voor wie op doorreis is naar een vakantieplek in Zuid-Italië.