La Casa Vecchia
Vakantiehuis La Casa Vecchia – Somano
18 april 2015

B&B All’Orso Poeta is een aangename verrassing. In het centrum van Turijn en aan de rand van het Borgo Nuovo, 19de-eeuwse wijk met stadspaleizen voor de adel, staat deze parel. Van alle comfort voorzien en zeer smaakvol ingericht met antiek uit het fin-du-siecle. De ontvangst is erg gastvrij en warm. De eigenaresse wil je het graag naar het zin maken, maar respecteert daarbij alle privacy. Veel informatie over Turijn in de vorm van boeken en folders is voorhanden.

Ontbijt
Het ontbijt in All’Orso Poeta wordt vergezeld van Piemontese zoete lekkernijen. All’Orso Poeta heeft twee ruime kamers met elk een eigen badkamer. De kamer aan de voorzijde kijkt uit op het Parco del Valentino. De kamer aan de achterzijde heeft een groot balkon en zicht op de Mole Antonelliana, dominant herkenningspunt in de skyline van Turijn. De bedden zijn goed. Naast de ontbijtkamer kan ook het keukentje gebruikt worden. Laatste om bijvoorbeeld in de loop van de dag zelf thee en koffie (is voorhanden), ed te zetten en eigen voedingswaren in de koelkast te bewaren. Het is er rustig. Wifi goed.

Tram voor de deur
Vlakbij All’Orso Poeta zijn twee parkeerplaatsen van ToBike, het fietsverhuurplan van de gemeente Turijn. Tram (16) en bus (52) stoppen voor de deur. Op circa tien minuten lopen is het grote treinstation Porta Nuova. Hier stopt ook de bus, die pendelt tussen het vliegveld Caselle en centrum Turijn. Na het betreden van de ruime hal van het gebouw ga je via twee traptreden naar een kleine lift en vervolgens naar het appartement (met de trap kan ook).