La Casa Vecchia
Vakantiehuis La Casa Vecchia – Somano
18 april 2015

Agriturismo Verdita is een biologische lavendelboerderij in Merana. Voor gasten zijn er twee appartementen en twee studio’s; elk voor twee personen. De appartementen en studio’s hebben een eigen ingang met terras of balkon en zijn volledig gerenoveerd. Natuurlijk is er ook centrale verwarming, een moderne keuken en badkamer en een wifi internetverbinding. Het 20 hectaren grote landgoed van de Belgisch-Italiaanse eigenaren heeft een infinity zwembad, een jacuzzi en een buitenkeuken. Het uitzicht over de lavendelvelden, bossen en weiden is er weids en mooi.

Op het landgoed staat een zogenoemde StarsBox voor twee personen. Zie de linker foto onder deze tekst. In dit ‘huisje’ kan je met de nodige luxe en privacy onder de open Italiaanse sterrenhemel de nacht doorbrengen. Het dak is een makkelijk te openen cabriolet-dak. Vanaf een comfortabel tweepersoons matras met dekbed word je er volledig ondergedompeld in de nachtelijke natuur.

Agriturismo Verdita heeft verschillende 100% biologische lavendelvelden van in totaal 2,5 hectare. In samenwerking met de buren en de cooperatie Agronatura maken de eigenaren van de lavendelbloemen een etherische olie. Merana ligt het zuiden van Piemonte, niet ver van de regiogrens met Ligurië.