Sinds 2003 zijn mijn man en ik de gelukkige eigenaren van een paar honderd jaar oude boerderij  in de Langhe, dé wijn- en hazelnootstreek van Piemonte. Dit was het begin van een jarenlang verbouwproces; vele vakanties lang. De voormalige stal hebben we opgeknapt voor onszelf, de boerderij is gerestaureerd voor onze gasten. Vooral in de zomermaanden krijgen we, wanneer onze boerderij al bezet is, regelmatig vragen naar andere mooie accomodaties in de Langhe. Dit is de aanleiding voor het opzetten van deze website.

Op Genieten in Piemonte verzamel ik andere pareltjes. De meeste heb ik zelf bezocht of zijn mij aangeraden door goede vrienden. Voor vragen over deze vakantiebestemmingen kunt u zelf contact opnemen met de eigenaar. Mocht dit in verband met een taalbarrière moeilijk gaan, dan kan ik u misschien behulpzaam zijn.

Heeft u ook een bijzondere accommodatie in Piemonte en wilt u graag opgenomen worden op onze website, stuur ons dan een e-mail. Ook wanneer u een op toeristen gerichte activiteit in Piemonte heeft of Piemontese producten in Nederland verkoopt.

Tussen het klussen door hebben we de omgeving verkend. Lokale bureaus voor toerisme ontvingen ons enthousiast en gaven veel informatie. Graag deel ik die kennis met u. De verzamelde informatie resulteerde in een aantal reisgidsen, waaronder in 2012 in het boek ‘Genieten in Piemonte. Een reis door de bakermat van Slow Food’.

De blog houd ik bij ter aanvulling van het boek ‘Genieten in Piemonte’. Verwacht niet dagelijks nieuws en weetjes, maar wel regelmatig.