Het resultaat van lange wandelingen in de Piemontese Alpen
3 mei 2023

Rosita Steenbeek, woonachtig in Rome, schrijft met grote regelmaat over Italië. In december 2022 verscheen haar boek ‘Droomland Italië. Van Aleppo naar Turijn’.

De schrijfster beschrijft haar reis door Italië, waarbij ze vluchtelingen ontmoet en de mensen, die hen proberen te helpen naar een meer menswaardig bestaan. Daarvoor reist Steenbeek van Lampedusa, via Calabrië, Bolzano en Turijn naar Triëst. Steenbeek kan reizen zonder beperkingen. Ze kan staan en gaan waar ze wil. Dit geldt niet voor de mensen, waarover zij schrijft.

Ze beschrijft haar ontmoetingen op een zodanige wijze dat die je onder de huid kruipt. Over de wil om verder te komen en de ellende achter zich te laten, maar ook over de onbaatzuchtige hulp van Italianen, al dan niet verbonden aan een Christelijke organisatie. Mensen, die het verschil maken. Kritische kanttekeningen lees je tussen de regels door.

Een verhaal dat boeiend en triest tegelijk is. Een aanrader om te lezen. Want ook dit is Italië.

Comments are closed.