Herziene 3de druk Piemonte & Turijn. Bakermat van Slow Food

Michelin sterren in Piemonte
17 december 2018
Langarole hazelnotentaart en meer
5 augustus 2020
Bekijk alles

Herziene 3de druk Piemonte & Turijn. Bakermat van Slow Food

Piemonte & Turijn, de reisgids die eind 2018 verscheen, heeft met de 3de herziene herdruk een nieuw omslag gekregen. Op de uitvouwbare omslag is een landkaart van de regio gedrukt met de belangrijkste steden en dorpen. Nieuw ook is de lijst met Tien Tips in Piemonte. De reisgids is rijk aan informatie en foto’s. De subtitel ‘Bakermat van Slow Food’ lees je door het hele boek heen en vooral in het hoofdstuk ‘Enogastronomia’. De kracht van Piemonte is de veelzijdigheid van de regio.

Inhoud reisgids Piemonte & Turijn
Liefhebbers van kunst en cultuur, van lekker eten en drinken (bier en wijn), natuur en sportieve uitdagingen kunnen in Piemonte volop genieten. In het hooggebergte wordt zomer en winter gewandeld en geskied. In het voorjaar zijn de bergbeken woeste wateren, waar het kanoën (vooral in Noord-Piemonte) een  uitdaging is. De Romeinen hebben hun sporen nagelaten in onder andere Turijn en Acqui Terme. Vanaf de vroege Middeleeuwen liepen diverse handels- en pelgrimsroutes door Piemonte. Kerkjes en kathedralen met bijzondere schilderingen, robuuste kastelen en indrukwekkende kloosters getuigen hier van. Ook de wedijver tussen de machthebbers in West-Europa zie je gevisualiseerd in de indrukwekkende forten. De strijd om het juiste geloof kreeg zijn weerslag in veel heiligdommen, maar ook in eigen taal en bouwstijlen van boerenhuizen in toen nog geïsoleerde valleien. Over dit alles lees je in Piemonte & Turijn. Bakermat van Slow Food.

Meer informatie over de reisgids, een indruk van de inhoud en waar het te koop is, vind je in de rubriek boeken op deze website.

Piemonte & Turijn kost € 22,50 en telt 160 pagina’s.

 

Comments are closed.