Turijn Luci d'Artista 2016
Lichtkunst in winters Turijn
17 november 2016
20 Jaar CHEESE (Slow Food beurs) in Bra
14 september 2017
De voorbereiding van Kerst begint in Piemonte al eind november. In Turijn gaan de lichtkunstwerken van Luci d’Artista aan, iets later komt een kerstboom van lichtjes op Piazza Castello, de Adventkalender krijgt er een plek (elke dag om 18.00 uur gaat er een luikje open), vele kerstmarkten waaronder de enorme kerstmarkt il Villaggio di Babbo Natale op Piazza d’Armi (buiten het centrum) en kunstschaatsen op het Piazza Carlo Alberto of in Parco Dora.

In de provincie zijn er op diverse data kerstmarkten. De meeste dorpen en stadjes organiseren een kerstmarkt in een van de weekenden van december. Het 18e-eeuwse park naast het Castello di Govone (aan de rand van de Langhe) en het dorp Canale verandert in de weekenddagen in de maand december in een Magico Paese di Natale. Het kasteel van Govone, waar overigens het gemeentehuis is gevestigd, is op zich al leuk om de bezoeken en je hebt er een mooi zicht op de heuvels van de Langhe.

Op 23 en 24 december zijn er in diverse dorpen ‘presepe vivente’, een levende kerststal. Bekende zijn in Dogliani-Castello of Revigliasco d’Asti. Let wel, pas om 0.00 uur ligt het kindje in de kribbe.

Comments are closed.