Il Grattacielo di Torino
20 september 2016
Turijn Luci d'Artista 2016
Lichtkunst in winters Turijn
17 november 2016

lingotto-oval1-artissima

Artissima gummetjes

Volgens de Guardian is Artissima een beurs voor de meest experimentele hedendaagse kunst. Volgende week van 4 tot 6 november 2016 (12.00-20.00 uur) vindt deze beurs plaats in Turijn. Locatie is de Oval in Lingotto, een mooi en ruim expositiegebouw, waas tijdens de Olympische Winterspelen van 2006 de schaatskampioenschappen plaatsvonden. De eerste keer dat deze beurs werd gehouden was in 1994. Naast ruimte voor de gevestigde galerieën komt er dit jaar speciale aandacht voor de dialoog – Dialogue – tussen werken van een of meerdere jonge kunstenaars. 20.000 m2 Expositieruimte. 193 Galerieën uit 34 landen nemen deel. Vorig jaar trok de beurs 52.000 bezoekers. 50 Curatoren en directeuren van musea zijn bij Artissima betrokken.

Back to the future, onderdeel dat zich richt op gevestigde kunstenaars en nu voor de zevende keer onderdeel uitmaakt van deze beurs, richt zich op werk gerealiseerd in de periode 1970-1989. Kunstenaars die hedendaagse kunstenaars blijven inspireren. Het onderdeel Present Future richt zich op jonge kunstenaars met werk dat niet eerder in Europa of Italië is tentoongesteld.

Met deze beurs probeert Artissima opnieuw antwoord te geven op de vraag “Wat is experimenteel?” Curatoren van de sectie no-profit en indipendenti staan centraal in deze discussie in tijdens de beurs georganiseerde ontmoetingen en jurering.

Het experiment is gefocust op performance, introductie van de sectie Per4m, en onder de hoede van het Nederlandse collectief  If I Can’t Dance I Don’t Want To Be A Part Of Your Revolution.

Flying Home van de Duitse kunstenaar Thomas Baarle is de eerste ontmoeting voor iedere reiziger die vanaf 2 november a.s. aankomt op het vliegveld Caselle. Baarle wordt gezien als een pionier van de beweging Pop Tedesco.

Wanneer je wil volgend wat er allemaal in het kader van Artissima gebeurt, kan je ook de Artissima pagina op Artsy.net volgen.

Naast Artissima zijn er meer activiteiten die gefocust zijn op hedendaagse kunst. De musea van moderne en hedendaagse kunst hebben speciale tentoonstellingen. De Luci d’Artista’ hangen weer in de stad en verlichten het zodra het donker wordt. Verder is er, net als voorgaande jaren, Paratissima 2016, de beurs voor schilders, beeldhouwers, fotografen, illustratoren, stilisten, ontwerpers, die nog niet in het officieel parcours zijn binnengetreden. Of Club to Club, hedendaagse pop. Of The Others in voormalig ziekenhuis Ospedale Maria Adelaide voor jonge kunstenaars en startende galerieën. En natuurlijk Flashback, design festival Operae 2016 in Palazzo Cisterna en Torino Graphic Days.

Comments are closed.