palasinaridisanmarzano
Turijn: kunst op binnenpleinen
12 september 2016
Il Grattacielo di Torino
20 september 2016

Rosalba Graglia, torinese en schrijfster voor onder andere het dagblad La Stampa en het maandblad Bell’Italia,  heeft een gids over Turijn geschreven: Torino al femminile. Een gids voor de vrouw.

Turijn is volgens de tekst op de achterzijde van het boekomslag “een elegante, beetje mysterieuze stad met een vrouwelijke maat” (“elegante, un po’ misteriosa, molto a ‘misura di donna'”. Veel informatie is als die je verwacht in elke stadsgids. Ook typische aspecten van Turijn als beschreven in de Nederlandstalige stadsgids ‘Turijn. Stad van barok, slow food en hedendaagse kunst’ tref je in ‘Torino al femminile’. Het extra van deze gids zit in de kleine details. Dingen, die alleen de doorgewinterde torinees weet. En natuurlijk is er veel informatie over leuke winkels en bijzondere markten. Die laatste twee aspecten maken dit boekje een aanrader. Je moet wel Italiaans kunnen lezen;-).

Uitgever: Morellini Editore, Milano
januari 2016, 140 pagina’s, € 11,90

In dezelfde serie is een vergelijkbare gids verschenen over Napels en Rome.

Comments are closed.