Le Panchine Gigante: voor ‘reuzen’

Wandeling vanaf Piedicavallo
Een stukje noordelijk Piemonte
3 juni 2016
Terre Madre Salone del Gusto
24 augustus 2016

Ondertussen op 19 verschillende plekken in de Langhe met een mooi uitzicht kan je zomaar een heel grote bank treffen. Banbank bangle roodbank bangle met torenken waar zelfs de benen van de langste mensen over de rand bungelen; net als bij kleine kinderen. De banken zijn ontworpen en gemaakt door de in de Verenigde Staten geboren Chris Bangle, nu woonachtig in het Langarole dorp Clavesana.

Na een carrière als designer in de autoindustrie wilde hij wat anders. Hij kocht een huis op een mooie plek in de Langhe en begon dit project: ontwerpen en maken van enorm grote banken, allen in een andere kleur.

Er bestaat (nog) geen kaart of app met waar deze banken te vinden zijn. Je reuzen bank chris banglekomt ze toevallig tegen tijdens een wandeltocht door de wijngaarden of bossen of bij een bezoek aan een agriturismo. Een van de doelen van het bouwen van deze banken reuzebank met chris bangle2was het creëren van gemeenschapszin en dat is gelukt. Dorpen, verenigingen of groepen mensen verzamelen geld in om bij hen in de buurt zo’n bank van Chris Bangle te bouwen.

Lees meer hierover in het BBC-artikel ‘The giant benches make adults feel like children’.

Op de website van dit ‘Big Bench Community Project’ tref je een kaart bij welke dorpen en stadjes in de buurt je zo’n bank kan vinden.

Comments are closed.