Truffel in november
4 november 2015
Fotomuseum in Turijn
10 december 2015
December is een mooie tijd om Turijn te bezoeken. Zodra het donker wordt ontsteken de lichten. Het geeft een bijzondere sfeer. Op bijna alle pleinen in het centrum is wel wat te doen. De ‘Luci d’Artist’, licht-kunstwerken, geven daar extra cachet aan. Dit jaar al voor de 18de keer. Overal in het centrum kom je ze tegen; hangend in de straten, tegen gebouwen aan en soms ook op bijzondere wijze tegen straatmeubilair. Tot 10 januari 2016. Voor de liefhebbers kan tot die datum geschaatst worden op het Piazza Carlo Alberto en staat er een levensgrote adventskalender op het Piazza Castello. Tot 23 december is er een grote kerstmarkt op het Piazza Borgo Dora.

Het jaarlijkse filmfestival vindt dit jaar begin december plaats, van 4 tot 11 december. Meer informatie:http://www.sottodiciottofilmfestival.it Voor de liefhebbers van de Italiaanse film en met kennis van de Italiaanse taal.

De tentoonstelling over Monet loopt nog tot januari door. Vanaf 12 december a.s. komt daar een grote tentoonstelling van Matisse bij. In Palazzo Chiablese in het centrum is deze tentoonstelling er te zien tot 15 mei 2016. Vijftig werken van Matisse zullen er hangen naast 47 werken van tijdgenoten als Picasso, Bonnard, Modigliani, Mirò, Derain, Marquet en Léger. Allen afkomstig uit het Centre Pompidou.Te zien zal zijn hoe ze elkaar beïnvloedden en inspireerden. Voor liefhebbers van porselein heeft het museum Palazzo Madama een tentoonstelling over ontwerpen uit de periode 1923-1933 van Gio Ponti voor de porseleinfabriek Richard Minori.

Comments are closed.