Turijn in december
7 december 2015
kerst met panettone
“Le regole del Panettone Perfetto”
23 december 2015

Dit najaar opende in het centrum van Turijn het fotomuseum Camera – Centro Italiano per la Fotografia. Het museum heeft niet een eigen collectie. De directrice Lorenza Bavetta heeft met twintig jaar ervaring bij Magnum genoeg contacten om te zorgen voor mooie tentoonstellingen. Ambitieus zijn ze: “un trampoline di lancio per la fotografie Italiana” is het doel. Zo willen ze de openbare en privé archieven van Belpaese digitaliseren en jong en oud warm krijgen voor de kunst van de fotografie. In samenwerking met Leica Akademie Italy willen Camera workshops gaan organiseren voor jong en oud. Een andere wens is het samenstellen van tentoonstellingen over Piemonte met onder andere het fotogenieke landschap van Langhe, Roero en Monferrato (Unesco werelderfgoed).

Tot 10 januari 2016 zijn in Camera nog de foto’s van Boris Mikhailov en Jérôme Sessini over Oekraïne en sportfotografie uit de archieven van Turijn te zien.

Adres: Via delle Rosine 18, Turijn
Open op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 19.00 uur. Donderdag van 11.00 tot 21.00 uur.

Comments are closed.