Claude Monet in Turijn
28 september 2015
Pompoen markt
30 september 2015

Zondag 4 oktober a.s. is de jaarlijkse race met ezels in het oude centrum van Alba. Net als bij de paardenraces in andere Italiaanse steden, gaat het hier om de eer van de wijk. Alleen bij een muilezel gaat het niet om de snelste, maar het dier dat het meest welwillend is en zijn berijder de eer gunt om te winnen. EN, het gaat in Alba om het spel en het plezier daarbij!

Om 10.00 uur ’s ochtends worden de ezels toegewezen aan de wijken (“borghi”), om 14.30 uur begint de gekostumeerde optocht en om 16.30 uur is dan de Palio degli Asini. Voor de Palio zijn toegangskaartjes nodig. Deze zijn online te koop.

Voor alle andere evenementen in het kader van de Fiera del Tartufo, zie de betreffende website.

Comments are closed.