Museo Egizio
Heropening Egyptisch Museum in Turijn op 1 april 2015
21 maart 2015
Linnen, wol, zijde, goud: acht eeuwen borduurwerk
20 augustus 2015
Slow Food organiseert eens in de twee jaar een beurs, die in het teken staat van alles dat ‘melk als bron heeft’. Van 18 tot 21 september 2015 zijn de straten in het centrum van Bra (stadje op de grens van de Roero en Langhe) gevuld met kraampjes met kaas, worden er workshops (o.a. door bekende koks) gegeven en kan in de omliggende restaurants genoten worden van gerechten waar kaas de hoofdrol speelt. Niet alleen kaas uit Italië, maar van overal elders kan er worden geproefd.

De focus van CHEESE is deze editie op melkproducten uit de bergen en de verhalen van jonge producenten die gekozen hebben voor een leven en werk tussen de bergtoppen, in de valleien en op de alpenweiden. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan het land Spanje en de melkproducten uit dit land.

Op de website staat bijvoorbeeld een verhaal (op de Italiaans versie van de website) over welke boter kiezen bij de bereiding van diverse gerechten of waarop je moeten letten bij het kiezen van mozzarella, wier naam niet beschermd is (op de Engelse versie van de website).

Toegang tot de markt is gratis. Voor de workshops en lezingen moet een toegangskaartje gekocht worden. Slow Food-leden krijgen op veel te boeken evenementen en op producten bij sommige stands korting.

Het volledige programma van CHEESE

Comments are closed.