Pompoenenmarkt in Piozzo op 3, 4 en 5 oktober 2014

Paddestoelen markt in Ceva – september
2 oktober 2014
Wijn proeven in La Morra: de zaterdagen van oktober en november
8 oktober 2014
Bekijk alles

Pompoenenmarkt in Piozzo op 3, 4 en 5 oktober 2014

In Piozzo is het niet alleen lekker bier drinken (bij Baladin: http://www.baladin.it/en/i-locali/birreria-le-baladin) , maar kan je ook alles te weten komen over pompoenen.

De maand oktober begint er traditiegetrouw met een Fiera Regionale della Zucca. Meer dan 450 soorten zijn er op 3, 4 en 5 oktober 2014 te aanschouwen en te kopen. De mooiste en lekkerste pompoen, maar ook de zwaarste kan een prijs winnen.

Naast kijken en kopen, kan er ook pompoen gegeten worden. In het restaurant van Casa Baladin wordt een lunch geserveerd met, hoe kan het ook anders, pompoen: risotto met pompoen en zoete pompoengerechten. Zo zullen er ‘Guido Goboni’, een beroemde chocolatier uit Turijn, chocolaatjes met pompoen te proeven zijn.

Meer informatie en het programma van de drie dagen op de website van Piozzo.

Comments are closed.