Cherasco – Antica fiera di San Martino – 9 november

Herfst – truffelfeest in Alba
2 oktober 2014
Anselm Kiefer tot 9 november 2014 in Alba
2 oktober 2014
Bekijk alles

Cherasco – Antica fiera di San Martino – 9 november

Cherasco is een groot deel van het jaar een rustig stadje met veel mooie gebouwen uit vooral de 13de tot 16de eeuw. Kenmerkend is het rechte stratenplan, op deze hoogvlakte gebouwd na 1243 op bevel van de toenmalige heerser van Alba. De huizen mochten volgens de statuten niet hoger zijn dan de stadswallen en moesten allen een binnenplaats, tuin en waterput hebben.

Om de zoveel weken is de rust in Cherasco ver te zoeken. Dan vindt er een grote beurs, markt of tentoonstelling plaats. Op 9 november a.s. is het de beurt aan de ‘Antica Fiera di San Martino’, een markt met biologische producten van hoge kwaliteit: Mercato dei Prodotti Alimentari Biologici e Naturali di Alta Qualità. Tegelijkertijd met deze markt is er onder de ‘portici’ van Palazzao Mantica een Mercato del Cioccolato del’Autore. Gespecialiseerde chocolatiers vertonen er dan hun kunsten, waarbij het water je uit de mond loopt. Verder zijn er naast de bekende wijnen, kazen, salami ed. uit deze streek ook kraampjes met speciale stoffen en wol.


De markt vindt plaats in het historische centrum van 8.00 tot 18.00 uur.

De Chiesa San Gregorio is tijdens deze markt open en te bezichtigen. Daar is een tentoonstelling over oude fruitsoorten; fruit met meer smaak. Vanaf 14.00 uur is er op het Piazza del Municipio muziek.

Comments are closed.