Casale Monferrato – Città Aperta 2de weekend van oktober, november en december
9 oktober 2014
18-19 oktober Barbaresco proeven
17 oktober 2014

In een seizoen waar het vooral gaat over truffel en dan met name de witte truffel, vergeet je bijna een ander belangrijk product uit de Piemonte.

De herfst is ook de tijd van de Marrone, een kastanjevrucht die in het niets lijkt op en smaakt als de zogenoemde gewone tamme kastanje. Met de marrons maakte het hof van Savoye al eeuwen geleden de lekkerste snoepjes. In delicatessen winkels zijn ze nog te koop.

In het centrum van Cuneo vindt elk jaar een grote Fiera Nazionale del Marrone plaats. Dit jaar van 16 tot 19 oktober. Een uitgelezen kans om te kijken wat er allemaal met de kastanje gedaan kan worden: van vermalen tot meel en boven open vuur poffen tot de delicate marrone candite. Slow Food geeft acte de présence en lokaal gebrouwen bier kan er ook geproefd worden.

Cuneo is de hoofdstad van de provincie Cuneo en ligt in het westen van Piemonte tegen de Frans-Italiaanse Alpen aan. De stad heeft een zekere grandeur, met de vele parken en tuinen, de gotische en barokke kerken, middeleeuwse paleizen en de lange overdekte winkelgalerijen – portici – in het oude centrum. De stad wordt omgeven door uitzonderlijk mooie valleien met nog een redelijk ongeschonden landschap.

Comments are closed.