Op het grondgebied van de Cuneese, de provincie Cuneo, wordt in september gevierd dat de maïs rijp is en geoogst kan worden. Van maïs wordt polenta gemaakt, maar ook de maïskoekjes die je overal in Piemonte kunt kopen.
Ingrediënten
– 600 gr farina di meliga (mais)
– 150 gr boter
– 150 gr suiker (ik halveer deze hoeveelheid)
– 6 ei-gelen
– geraspte schil van een citroen
– zout
– olijfolie
– bakpapier en bakplaat
Laat de boter smelten. Voeg het meel (farina), de suiker, de ei-gelen, citroenschil-rasp, een mespuntje zout en eventueel een eetlepel olijfolie toe aan de boter en maak er een vloeibaar geheel van.
Doe het mengsel in een patisserie-zak en maak rondjes van 6-7 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Wanneer je de meelpasta iets harder houdt, kan je er met een koekjesvorm ook rondjes als op de foto uitsteken.
Plaats de bakplaat in de op 170 graden Celsius voorverwarmde oven: circa 20-30 minuten. Afgekoeld serveren.