Evenementen in Langhe en Roero in september
9 september 2014
20 september concert in kerk in Annunciata di La Morra
19 september 2014

Zondag 21 september a.s.wordt de Palio te Asti gehouden. Samen met de Palio van Siena, behoort deze Palio tot de belangrijkste paardenraces in Italië. Voor Asti is haar Palio het belangrijkste evenement van het jaar.

De dagen voorafgaand aan deze race verlopen volgens een vast programma. Gisteren, op donderdag was er de competitie van de vaandeldragers, vrijdag is er een optocht door de stad en een grote markt gewijd aan de Palio op het Piazza San Secondo. Op zaterdag is er naast de markt een optocht voor en door kinderen en vanaf 15.30 uur de generale repetitie van de Palio. Deze repetitie is zonder entree ticket te bezoeken. En de zondag is de dag der dagen. Dan vindt de Palio plaats.

Voor de Palio op zondag 21 september a.s. is een kaartje vereist. Deze kan via internet of op het bureau voor toerisme in de stad gekocht worden. De prijs loopt van € 22 tot € 88,-. Zondag 21 september kent een vol dagprogramma. Het begint om 10.00 uur al met het zegenen van de paarden en berijders, het tentoonstellen van de te winnen vaandels om 11.00 uur op het Piazza San Secondo en een optocht door de oude stad vanaf 14.00 uur bestaande uit wel 2000 mensen in middeleeuwse kostuums.

Om 16.00 uur is dan eindelijk de Palio. Althans de drie voorraces. De echte race is natuurlijk de finale tussen de negen winnaars van deze voorraces. Deze begint om 18.00 uur. De winnaar krijgt het felbegeerde vaandel. Veertien wijken uit Asti en zeven omringende gemeenten dingen mee naar deze hoogstvolle eer.

Comments are closed.