Wandeltochten in de Cuneese Alpen met kleine kinderen
11 juli 2014
De wandeling van de vliegende ezel in S. Donato di Mango – op zaterdag 19 juli
16 juli 2014

Ludovico Einaudi (Turijn 1955) is een Italiaans componist en pianist van lichte minimalistische klassieke muziek. In het buitenland schijnt hij meer bekend te zijn dan in zijn geboorteland. Hoewel hij vorig jaar zomer in de Langhe nog een (uitverkocht) concert gaf tijdens de Jazz-dagen in Monforte d’Alba. In Nederland heeft hij een grote schare liefhebbers. Dit is te merken aan de snelheid waarmee kaartjes voor zijn concerten uitverkocht zijn (zijn concerten van 20 en 21 juli a.s. in het Concertgebouw zijn uitverkocht).

Einaudi is telg uit een bekend Piemontees geslacht. Zijn grootvader (afkomstig uit Dogliani) was de eerste president van Italië, zijn vader leidde de gelijknamige uitgeverij in Turijn en het landgoed Einaudi in Dogliani staat nog steeds borg voor goede Dolcetto wijnen.

Naast zijn vrije composities is Einaudi ook bekend van zijn filmmuziek voor films als Black Swan, Doctor Zhivago en Intouchables.

De aanleiding voor dit stukje is, dat een cd met zijn muziek door Blokker gepromoot worden als klassieke cd van de maand. Een goedkope manier om met zijn unieke ‘sound’ kennis te maken. En nu we het er hier toch over hebben, op 9 januari 2015 geeft Einaudi opnieuw een concert in het Concertgebouw. Gezien de snelheid waarmee zijn concerten uitverkocht zijn, niet te lang wachten!

Comments are closed.