Congres over de Nascetta druif in Novello en andere activiteiten dit weekend

Langhe – Roero – Monferrato op de UNESCO Werelderfgoedlijst
3 juli 2014
Muziek in de heuvels van de Langhe en Roero: 8 juli – 3 augustus 2014
4 juli 2014
Bekijk alles

Congres over de Nascetta druif in Novello en andere activiteiten dit weekend

Congres over de wijnstok Nas-cetta in Novello

Vrijdag 4 juli a.s. wordt er ’s middags gesproken over Nas-cetta en waarom deze druif/wijnstok zo bijzonder is tijdens een congres op het Castello van Novello. Over de Nas-cetta ofwel Nascetta (beide schrijfwijzen kom je tegen) heb ik al eerder in dit blog (2mei 2014) geschreven. Van deze druif wordt een bijzondere witte wijn gemaakt. Heel anders van smaak dan de andere witte wijnen uit de Langhe.

Voor geïnteresseerden een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze druif, wat de plannen zijn van de wijnboeren in het Novello-gebied, over de geologische structuur van de Novellese bodem, over de teelt en de ‘vinificazione’ van de Nas-cetta en over haar smaak. Voertaal is Italiaans.

Plaats: Castello di Novello, Piazza Gugliemo Marconi 1, Novello
Tijd: 4 juli 2014 van 15.30-18.30 uur.

La Morra – A Braccia Aperte

Op zaterdag 5 juli offreren alle bars in het oude centrum van La Morra een apéritief begeleid door muziek; jazz, blues, country rock, populair. Het apéritivo begint om 17.30 uur en gaat door tot 23.00 uur.

Alba – Birra d’ECC

Van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli staat Alba, voor de verandering, in het teken van bier. Geen wijn dus! Voor liefhebbers van bier is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met 15 verschillende bierproducenten uit Piemonte en deze bieren te vergelijken met bier uit Duitsland (Schönbuch), Medford (Oregon – Verenigde Staten) en Arlon (België).

Het Cortile della Maddalena in Alba is vanaf 16.00 uur tot in de kleine uurtjes de plek om deze bieren te proeven en vergezeld te doen gaan van allerlei lekkere gerechten. Bij bier hoort natuurlijk ook voetbal. Daarom zullen a.s. zaterdag de voetballiefhebbers niet worden vergeten: een groot scherm op het plein zorgt ervoor dat ook naar de wereldkampioenschappen voetbal gekeken kan worden.

Bergolo – Mercatino dell’usato

Op zondag6 juli van 9.30 uur tot 19.00 uur is er in het mooie dorpje Bergolo een vlooienmarkt. Voor liefhebbers van vintage en antiek.

Comments are closed.