Torinese juwelen uit de 3D-printer

Nascetta, een gewone druif die bijzonder werd
2 mei 2014
26 mei 2014

Falabrac heet de juwelenlijn. Hangers, ringen, armbanden en oorbellen gemaakt van nycrotech, een polymeer van lichte en zachte plastic en vervaardigd in een 3D-printer. Gemaakt in Turijn en te koop in Turijn, Barcelona, Londen, Antwerpen (Kwesto, Scheldstraat 24), Athene en Qatar. Van het Design Museum in Chicago en het Guggenheim in Venetië tot de Verenigde Arabische Emiraten.

Drie ingenieurs Industriële Vormgeving van de Polytechnische Universiteit van Turijn lieten circa twee jaar geleden hun oog vallen op 3D-printers, die in de auto industrie worden gebruikt. Hiermee was hun bedrijf Protocube geboren.

De 3D-techniek gebruiken Alberto Barberis, Leonardo Peretti en Daria Pirone voor hun complexe ontwerpen voor juwelen. Allereerst alleen van kunststof, maar tegenwoordig in samenwerking met een juwelenatelier in Valenza ook van edelmetalen. Valenza staat wel bekend als de stad van goud. Hier zouden de mooiste juwelen van goud worden gemaakt.

Falabrac betekent een grappige, goedmoedige plagerij in het Piemontees.

In de stad Turijn verkopen de winkels Poncif (Piazza Vittorio Veneto 5), Aline Haute Beauté (Corso Matteotti 5) en Charme (Via G. Piazzi 16) juwelen van Falabrac. Ook via de webshop van Falabrac kunnen de juwelen gekocht worden.

Comments are closed.