Moscato d’Asti in de aanbieding bij Albert Heijn

‘Dizionario dei pittori piemontesi dell’Ottocento’
11 april 2014
wijn
Meivakantie in Piemonte plannen
20 april 2014
Bekijk alles

Moscato d’Asti in de aanbieding bij Albert Heijn

Al vanaf de 13de eeuw groeien op de rotsige en steile hellingen van de oostelijke Langhe en Monferrato moscato druiven. Druiven voor de heerlijke en niet zo zoete dessertwijn Moscato d’Asti. Het is een tintelende en aromatische wijn. Niet alleen lekker bij een dessert, maar op een warme namiddag ook als aperitief.

Het is ooit een hele klus geweest om deze drank in de fles te houden zonder dat de kurk er vanaf knalde. Alchemisten zijn er letterlijk eeuwen mee bezig geweest. Pas begin 17de eeuw lukte het een amateur wijnmaker aan het hof van de Savoye en pas na de Tweede Wereldoorlog was het mogelijk deze wijn in grotere hoeveelheden te produceren. Voor de Moscato is het jaartal belangrijk. Deze wijn moet binnen één à twee jaar gedronken worden. Daarna gaat de kwaliteit achteruit.

Albert Heijn verkoopt wijnen van één van de grootste wijnproducenten van de Langhe, Fontanafredda. Van dit wijnhuis heeft deze supermarkt een Moscato d’Asti in de aanbieding. Iets voor bij een lome Paaslunch? Om vervolgens met de ogen dicht je te wanen in de Langhe!?

Koel drinken.

Meer over Fontanafredda elders op deze blog.

Comments are closed.