Meivakantie in Piemonte plannen

Moscato d’Asti in de aanbieding bij Albert Heijn
14 april 2014
Restaurant Piazza Duomo in Alba op 39ste plaats.
30 april 2014

Kleine markten met lokale producten die de Slow Food filosofie uitstralen:
– Dogliani, Piazza Umberto I – elke zaterdag van 8 tot 13.00 uur
– La Morra, Piazza Castello – elke zaterdag en zondag
– Barolo, Piazza Caduti per la Libertà – elke zondag van 9 tot 18.00 uur

– Levice, in het oude centrum – op 27 april de gehele dag

Op 27 april organiseert Neive ter herinnering aan Romano Levi een vlooienmarkt en een markt met lokale producten in het centrum van het stadje.

De vorig jaar geoogste wijnen proeven:

Alba Vinum heeft in het weekend van 25, 26 en 27 april allerhande activiteiten op het programma staan. In het congrescentrum aan Piazza Medford zijn er rode wijnproeverijen, op Piazza Garibaldi zijn er marktkramen met producten van het land en kazen en kan er witte wijn uit de Roero geproefd worden. Piazza Savona staat  in het teken van ‘l’Asti e la Nocciola’ – Asti Spumante en Moscato d’Asti. Er worden ook wijnworkshops en kinderkookworkshops aangeboden. Voor meer informatie: www.vinumalba.com

Weekend van 25-27 april allerhande festiviteiten in La Morra,waaronder wijnproeverijen, activiteiten voor kinderen, de zaterdagavond muziek en aperitief en zondag een markt met lokale producten.

25-27 april wijnproeven uit de Cantina Comunale di Castiglione Falletto en la Bottega del Vino di Serralunga d’Alba. Georganiseerd door Go Wine.

Wandelen:

Op 20 april wandelen door de heuvels van Barbaresco en Neive met de organisatie Terre Alte. Start in Neive om 10.00 uur. Kosten: € 7,-

21 April – Montemarino: wandelen met panoramisch uitzicht. Georganiseerd door Terre Alte. Aanvang om 10.00 uur in Località Manera di Benevello en met tussenstop bij la Cascina del Pavaglione (huis uit een van de boeken van Fenoglio).

25 April een wandeltocht langs de plekken beschreven door Beppe Fenoglio in ‘Il partigiano Johnny’. Verzamelen om 10.00 uur bij de kerk San Bovo in Castino. Kosten  € 7,-.  Inschrijven bij Terre Alte.

27 April wordt een wandeltocht georganiseerd in de Roero ‘Sacro Monte dei Piloni’. Een imker wordt tijdens de tocht bezocht. Verzamelen om 10.00 uur te Montà. Inschrijven weer via Terre Alte.

En verder nog:

Op 30 april is er een marathon uitgeschreven in Alba. Start is op het Piazza Risorgimento.

Op 30 april is er is Alba op het Piazza Pertinace vanaf 18.30 uur een jazz concert (Elisabetta Prodon Trio). Toegang gratis.

Comments are closed.