Twee nieuwe musea in Saluzzo
21 maart 2014
30 maart 2014 wandelen tussen Manta en Saluzzo
25 maart 2014

Pyroop, “piropo” in het Italiaans, is een zeldzaam kristal, dat op twee plaatsen in de wereld te vinden is. Eén van die vindplaatsen is de Po vallei – Valle Po. De pyroop is verwant aan de granaat.

In het dorpje Martiniana Po staat het Museo del Piropo (Via Roma 25).  Het is piepklein, maar belangrijk in zijn soort. In  het museum wordt de geologische geschiedenis van de Po vallei uitgelegd. Beheerder van dit museum is het Parco del Po.

Het museum is van maart tot oktober op zondag geopend van 14.30 tot 18.30 uur. Ook op andere tijden kan een bezoek gebracht worden. Dan wel even een afspraak maken:  bellen of een mail sturen: tel. * 30 017546505 of didattica@parcodelpocn.it

Comments are closed.