‘Nederlandse’ directeur voor Museo Egizio in Turijn

Proeven in Asti
14 maart 2014
Twee nieuwe musea in Saluzzo
21 maart 2014
Bekijk alles

‘Nederlandse’ directeur voor Museo Egizio in Turijn

De nieuwe directeur van het Museo Egizio in Turijn, Christian Greco (1975), werkte tot voor kort in Leiden. Aldaar was hij sinds 2009 conservator van het Museum van Oudheden en gaf hij sinds 2011 les aan de universiteit. Het Egyptisch museum is één van de meest toonaangevende musea ter wereld op het gebied van de Egyptische archeologie.

Greco studeerde Egyptologie in Leiden en nam deel aan opgravingen in Syrië en Egypte. Als directeur van het Museo Egizio komt hij op een moment dat de verbouwing van het museum in volle gang is. In 2015 gaat het ‘nieuwe’ museum open.
Ga voor meer informatie over dit museum naar de website van Turijn-nu en tref daar onder andere een filmpje met informatie over het museum nu en vanaf 2015.

Comments are closed.