Spinazie met ricotta
27 maart 2014
‘Dizionario dei pittori piemontesi dell’Ottocento’
11 april 2014

Tussen 5 april en 1 mei 2014 is de tulpenpracht rondom het Castello di Pralormo te bewonderen. Meer dan 75.000 bollen, tulpen- en narcissenbollen, afkomstig uit Nederland laten deze maand hun volle pracht zien en geven het mooie park van Pralormo extra glans. Elk jaar wordt een deel van het park opnieuw beplant. Daarnaast staan dit jaar kleine tuinen en moestuinen tijdens de openstelling centraal.

Het kasteel kan ook bezocht worden; tegen gereduceerd tarief.

Kasteel en park zijn alle dagen van de week open van 10 tot 18.00 uur (in het weekend tot 19.00 uur).
Toegang: € 7,50 (korting met Piemonte+ kortingskaart).

Ga voor een kleurrijke indruk naar deze fotocollage en naar het blogbericht van vorig jaar.

Adres: Via Umberto I, 26, Pralormo.
Pralormo en kasteel liggen aan de weg van Turijn naar Alba.Castello di Pralormo dateert uit de 13de eeuw. Toen was het een vierkant fort, dat dienst deed om het gebied te verdedigen. Tot begin 19de eeuw werd het omgeven door een gracht. De familie Roero veroverde begin 14de eeuw het kasteel en vergrootte het. In de 19de eeuw was het kasteel bezit van een diplomaat en politicus uit het Albertina tijdperk, Graaf Carlo Beraudo di Pralormo.

De huidige eigenaren van het kasteel wonen er permanent. Zij zorgen met hulp van de overheid voor het in stand houden van kasteel, tuinen, oranjerie en de ‘azienda agricola’.

Comments are closed.