Op zoek naar pyroop
24 maart 2014
Spinazie met ricotta
27 maart 2014

De wandelorganisatie Terre Alte start het wandelseizoen van 2014 met een wandeling door de heuvels tussen Manta en Saluzzo. Halverwege de tocht wordt geluncht (zelf meenemen!) bij de Chiesa di San Leone. De kerk, ook wel bekend als Santuario San Leone, dateert uit de 12de eeuw. In de kerk zijn interessante romaanse fresco’s, waaronder een Annunciatie uit 1422. Koffie kan gedronken worden bij Agriturismo ‘Il back da seta’ en na terugkomst in Saluzzo kan het Chiostro del Convento di San Bernardino bezocht worden. Vervolgens kan tot 16.00 uur een kort bezoek aan het oude centrum van Saluzzo worden gebracht. Om 17.00 uur staat een bezoek aan het Castiglia, het kasteel boven de oude stad, op het programma. Vooral de twee recent geopende musea worden dan bezocht (zie eerder blogbericht).

 De wandeltocht start om 10.oo uur vanaf de parkeerplaats Matteo Olivero, Via Omonima, Saluzzo.

Van tevoren inschrijven op de website van Terre Alta is noodzakelijk.

In Manta is het middeleeuwse kasteel interessant om te bezoeken; vooral de zaal met laatgotische fresco met een werelds onderwerp en de ‘Sala delle Grottesche’ met schilderingen in maniëristische stijl. Voor meer informatie, zie mijn boek ‘ Genieten in Piemonte’.

Comments are closed.