Giro d’Italia in mei in de Langhe en langs Turijn
31 januari 2014
Enjoy Torino, een animatie film
9 februari 2014

Vezza d’Alba is een dorpje iets ten noorden van Alba in de streek Roero. Deze iets minder bekende streek is naamgever van de Roero Arneis, een witte wijn: droog, geurig met een volle smaak en een iets amandelachtige en beetje bittere afdronk. Eens geproefd word je er een fan van.

Vezza is een klein dorpje met een oude kern met mooie kerk uit midden 17de eeuw. Op een van de heuveltoppen tref je het Santuario della Madonna dei Boschi. Dit kerkje koestert een laatgotische fresco van eind 15de eeuw. Hier ook is het ‘wandelmuseum’ Ecomuseo delle Rocche del Roero gevestigd.

Reden voor dit bericht is  het Caffè Letterario dat regelmatig in Vezza in de Osteria di Vin Roero aan het Piazza San Martino wordt georganiseerd.

Op 7 februari a.s. van 21.00 tot 23.00 uur vertelt historicus Roberto Favero over zijn boek ‘Maria Clotilde di Savoia: una giovinezza sacrificata alla ragion di Stato’. Deze dochter van koning Vittorio Emanuel II moest midden 19de eeuw trouwen met de twintig jaar oudere Gerolamo Napoleon Bonaparte. Volgens Favero was het een offer in het belang van het land.

Verder vertellen twee heren over hun fietstocht van Savigliano naar de Noordkaap en terug en vertelt Michele Bracciotti over het schrijven van een ‘giallo’ (detective). Bracciotti, zelf schrijver van ‘gialli’ is afkomstig uit het stadje Bra, gelegen op de grens van de Roero en Langhe.

Kan je deze datum niet mail astisio@hotmail.com voor informatie over een volgende bijeenkomst.

Comments are closed.