Giacomo Morra: il Re del tartufo (1889-1963)
24 december 2013
Alba ondergronds – Alba Sotterranea viaggio al centro della città
14 januari 2014

De Fondazione Bottari Lattes uit Monforte d’Alba heeft in Turijn een tentoonstelling samengesteld met het werk van de kunstenaar Mario Calandri (1914-1993). Deze tentoonstelling is nog te bezoeken tot 25 januari a.s.

Twintig jaar geleden overleed Calandri. Dit was de aanleiding voor deze fondazione, die zich onder andere ten doel stelt kunst uit Piemonte voor het voetlicht te brengen, om deze tentoonstelling samen te stellen. In Turijn, omdat dit de stad van de kunstenaar was.

Mario Calandri wordt beschouwd als één van de belangrijkste etsers van de 20ste eeuw. Geroemd wordt hij om de wijze waarop hij intimiteit kon weergeven in beelden van het theater en metaforen op de wereld. Dit geeft zijn werken iets mysterieus. Hij werkte in zijn schilderijen met zowel olie- als waterverf.

Op de tentoonstelling is een twintigtal schilderijen en grafisch werk van deze vooral om zijn grafisch werk bekend staande kunstenaar te zien.

De tentoonstelling is te zien in Spazio Don Chisciotte, Via della Rocca 37 in Turijn van maandag tot donderdag van 15.30-19.30 uur en op vrijdag en zaterdag van 10-12.30 uur en 15.30-19.30 uur.

Meer informatie op de website van Fondazione Bottari Latte.

Comments are closed.