Komende zomer wandelen in de bergen van Piemonte: Valle Varaita

Eataly is jarig en viert feest
17 januari 2014
KLM zomer 2014 weer rechtstreeks naar Turijn
25 januari 2014
Bekijk alles

Komende zomer wandelen in de bergen van Piemonte: Valle Varaita

Valle Varaita Trekking: splinternieuwe wandelroute in Piemonte

Op de website van Bergwijzer trof ik een reportage van Carel Brendel, oud-redacteur van het Algemeen Dagblad. Hij beschrijft hier een wandelroute, de Valle Varaita Trekking, die onlangs in de Italiaanse regio Piemonte is geopend. Hij liep deze wandelroute samen met zijn vrouw als eerste buitenlandse toerist. 
Voor wie nog bezig is plannen voor komende zomer te maken.

foto van Carel Brendel

Wandelroute Valle Varaita Trekking

In de Italiaanse regio Piemonte (provincie Cuneo) is op 22 juni een nieuwe meerdaagse wandelroute officieel ingewijd. Het gaat om de Valle Varaita Trekking. Het pad bestaat uit 12 etappes. De start is in Verzuolo (dorpje ten zuiden van Saluzzo) in de Povlakte. Vandaar gaat het in vijf dagen langs de noordkant van het Valle Varaita naar het schilderachtige dorp Chianale aan de voet van de Col Agnel. De wandelroute voert via de zuidkant van het langgerekte dal in zeven dagen terug naar het eindpunt Costigliole Saluzzo, vlak bij Verzuolo.
Voor een vervolg van dit verhaal en meer leuke informatie zie de website van Bergwijzer.

Comments are closed.