Alba ondergronds – Alba Sotterranea viaggio al centro della città

Tentoonstelling Mario Calandri in Turijn
11 januari 2014
Grappa van Romano Levi
15 januari 2014
Bekijk alles

Alba ondergronds – Alba Sotterranea viaggio al centro della città

Truffel stad Alba in de Langhe is niet alleen bovengronds te bekijken, maar ook ondergronds. Regelmatig worden er rondleidingen langs ondergrondse opgravingen gegeven door een archeologe van de stad. Een bezoek aan het Alba Pompeia, zoals de stad vroeger heette, duurt anderhalf uur.

De middeleeuwse stad is gebouwd op resten uit de Romeinse tijd. Soms daal je via de ingang van een hedendaags gebouw af naar een middeleeuwse of romeinse straat. Soms zijn romeinse resten nog bovengronds te aanschouwen.

De rondleidingen (ook in het Engels) zijn op zaterdag en zondag. Telefonisch reserveren, uiterlijk op vrijdag, (tel. 00 39 3397349949) is noodzakelijk. Meer informatie.

Comments are closed.