Govone – Il Magico Paese di Natale – 30 november t/m 22 december 2013
27 november 2013
Mario Sironi in Palazzo Salmatoris in Cherasco
9 december 2013
Bekijk alles

Witte truffel – een kostbare lekkernij

Een kerstdiner extra speciaal maken kan.  Breng een gerecht op smaak met witte truffel.

Vanaf oktober wordt deze truffel gezocht en opgegraven in de heuvels van de zuidelijke Piemonte. Oktober, november en december koop je de witte truffel (en de minder kostbare zwarte) overal in de Langhe en Monferrato op speciale markten. Voor meer informatie over deze markten, zie een eerder bericht (zie ‘Tags’).

De truffel is niet mooi en, als het goed is, stinkt de knol ongelofelijk. Alles in de omgeving neemt deze doordringende geur over. Geurvrij opbergen totdat de truffel geschaafd wordt op het gerecht is daarom het devies. Deze hobbels en de aanschafprijs nemen vele liefhebbers voor lief.

Het drievoudige van de goudprijs wordt grif betaald voor een witte truffel. Zo betaalde een Koreaanse bieder op een truffelveiling op het kasteel van Grinzane Cavour in de Langhe voor een 250 gram wegende witte truffel uit Piemonte € 90.000,-. De bieder bood mee via een satelliet vanuit het verre Hongkong. In totaal was de veilingopbrengst € 274.200,- . En dat voor iets dat er niet mooi uitziet en, laten we zeggen, een zeer aanwezige geur met zich draagt.

Comments are closed.