Truffelmarkt in Canale op 22 en 29 december 2013

Tartufi, cibo degli Dei
12 december 2013
Giacomo Morra: il Re del tartufo (1889-1963)
24 december 2013

Op de twee laatste zondagen van december vindt in Canale de Mercato del tartufo bianco d’Alba di Canale e del Roero plaats. En zoals ze het hier noemen: “rende omaggio” aan deze bijzondere en kostbare truffelsoort.

In de Roero wordt de truffel gevonden rond de Rocche del Roero, een rotsformatie, die heel lang geleden door erosie tot stand is gekomen. De witte truffel voelt zich prettig in het goed doorlatende en droge zand van de Roero. Samen met de speciale kalksamenstelling van deze bodem geeft het deze truffel zijn speciale geur en smaak: een typische Tartufo bianco d’Alba ‘Rocche del Roero’. De markt is er van 9 tot 12.30 uur. Daarna zijn er allerhande andere festiviteiten in het teken van Natale en Capodanno. De zondagen van januari 2014 is er ook truffelmarkt.

 

Comments are closed.