Witte truffel – een kostbare lekkernij
5 december 2013
Kerst in de Langhe
11 december 2013

Circa 60 kunstwerken van Mario Sironi (1885-1961) zijn nog tot en met 12 januari a.s. te bewonderen in het Palazzo Salmatoris in Cherasco.

Sironi is een Italiaanse schilder, beeldhouwer, ontwerper en architect, die tot de belangrijkste Italiaanse schilders uit de 20ste eeuw behoort. Hij was bevriend met Balla, Boccioni en Severini. In 1914 verhuisde hij naar Milaan en werd er lid van de Futuristische beweging. In de jaren 20 was hij één van de oprichters van de ‘Novecento’ beweging.

De tentoonstelling in Cherasco bevat voorbeelden van schilderijen, monumentale studies voor fresco’s en tekeningen uit zijn gehele oeuvre. Thema van de tentoonstelling is de grootsheid van zijn stijl. Voor het eerst worden ook nooit eerder tentoongestelde werken getoond; Deze waren eigendom van de echtgenote van Sironi.

Om een indruk van zijn werk te krijgen, zie bijgaande link: http://www.bbc.co.uk/arts/yourpaintings/artists/mario-sironi/paintings/slideshow#/0

Comments are closed.