Mario Sironi in Palazzo Salmatoris in Cherasco
9 december 2013
Tartufi, cibo degli Dei
12 december 2013

Eerder schreef ik al over de kerstactiviteiten in Govone, maar niet alleen hier is het kerstfeest. Op verschillende dagen in december worden kerstmarkten en kerstfestiviteiten gehouden.

Op 14 en 15 december is er een Mercatino Natale in Mango. Liefhebbers van de Langarole hazelnoot zullen er zeker aan hun trekken komen, aangezien het Concorzio delle nocciole uit Cortemilia er act de présence geeft. Mijn ervaring is dat zij erg lekkere gerechten maken, waarbij de hazelnoot als basis dient.

Op 15 december is er een markt in Alba, Canale, Neive en Cortemilia. In Canale kan dan polenta gegeten worden. In Neive wordt de markt opgeluisterd met muziek, Babbo Natale en allerhande lekkernijen. In Cortemilia staat de hazelnoot, hoe kan het ook anders, centraal.

Op 24 december – kerstavond – na de heilige mis van middernacht in Canale, kunnen de kerkgangers zich warmen met een beker cioccolata calda en/of een glas vin brulè en hiervan genieten samen met een stuk panettone.

Op 23 en 24 december heeft Dogliani weer een levende kerststal met wel 350 figuranten in de oude bovenstad. Aanvang om 20.30 uur.

Op 24 december heeft Monticello d’Alba ook een levende kerststal. Deze begint om 20.00 uur.

Comments are closed.