Truffelmarkt in Canale op 22 en 29 december 2013
20 december 2013
Tentoonstelling Mario Calandri in Turijn
11 januari 2014

Na al die truffelverhalen, nog even waarmee het in Alba allemaal is begonnen.

Giovanni Morra (1889-1963)

startte in 1930 met zijn truffel business en maakte Alba als centrum van de witte truffel groot. In 1928 startte hij de truffelmarkt. Al eerder zorgde hij ervoor dat Alba ‘moderne’ hotels kreeg. In 1933 vermeldde The Times al dat Alba de meest bijzondere en geurende truffels van de wereld had. Giacomo Morra werd toen al gezien als de Koning van de Truffel.

Om de truffel uit Alba te promoten begon Giacomo Morra in 1949 de beste truffel van dat jaar te sturen naar een beroemde ster. In 1949 was de gelukkige actrice Rita Hayworth. In 1951 ging de truffel naar president Harry Truman. De legende vertelt dat als dank hiervoor de president aan Morra een brief stuurde met de woorden: “Thank you for the potato. Unfortunately it must have gone bad during the journey and we had to throw it away”. Tja, de afstand was nog wat groot.

Deze maanden eert Alba hun Koning der Truffels met een fototentoonstelling.

Comments are closed.