Piemontees eten – Bollito misto op 24 november in Barolo

Piemontees eten: Bagna Cauda op 9 en 22-24 november
11 november 2013
Piemontees eten – Bunet op 24 november in Mango
17 november 2013
Bekijk alles

Piemontees eten – Bollito misto op 24 november in Barolo

Vanaf 12.00 uur wordt de ‘meester van vlees en salumi’ in Barolo, il Bollito di Franco Sandrone, geserveerd.

Een bollito is gekookt vlees. Hier in Barolo wordt het een combinatie van kalfsbout, ‘nostrano’ (= onze) kip en cotechini (soort worst), gegarneerd met cugnà en verschillende sausen. Diverse anti-pasti, ravioli, groent en een dessert worden ook niet vergeten. Kortom, de lunch zal uitgebreid zijn. En bij mooi weer buiten.

Voor een dergelijk gerecht moet nogal wat tijd worden uitgetrokken en heb je meerdere grote pannen nodig. Afhankelijk van het type vlees moet dit tot wel drie uur koken. In Barolo is de vleeskeuze aan onze tijd aangepast. Een traditionele Bolitto heeft vlees van de runderwang, vang, staart, tong, schouder, kip en cotechino. Hoe dat eraan toe gaat? Kijk op onderstaand Youtube-filmpje. Het Italiaans begrijpen is niet nodig voor een goede indruk.

Comments are closed.