Piemontees eten – Acciughe al verde op 10 november in Mango

Piemontees eten: 8-10 november Pera Madernassa in Guarene
5 november 2013
Zelfs rondom de prei kan je in de Langhe een feest bouwen: 9-24 november
8 november 2013
Bekijk alles

Piemontees eten – Acciughe al verde op 10 november in Mango

Een ander traditioneel Piemontees gerecht is de Acciughe al verde. Op 10 november kan in Mango geleerd worden hoe dit klaar te maken. De les begint om 16.00 uur bij de Enoteca Regionale di Mango. Reserveren kan via: tel. 0039 0141 89291. Het adres van de Enoteca in het kasteel van Mango is: Piazza XX Settembre 19.

Voor al diegenen, die niet naar deze kookles kunnen gaan, hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 6 personen)
– 2 ons ansjovisfilet, gezout
– een bos peterselie
– een teentje knoflook
– een pepertje (facultatief)
– een glas olijfolie
– een eetlepel azijn
– het zachte deel van een klein broodje

Snij de kop van de ansjovis, maak een snee over de volle lengte en vouw het visje voorzichtig open. Verwijder de ingewanden en haal de graat eruit. Maak de filets schoon: eerst één voor één onder stromend koud water en daarna nog eens in een bak met water en azijn. Droog ze daarna goed af met een doek of keukenpapier.

Maak de peterselie schoon en bewaar alleen de blaadjes. Haal de groene kern uit de knoflook. Snijd peterselie en knoflook fijn en meng beide met de olijfolie en het, eerst in de azijn gedoopte, zachte broodkruim tot een crème. Voeg het pepertje toe (als een geheel).

Doe de ansjovis op een diep bord en giet de bagno verde erover heen. Zorg ervoor dat de ansjovis niet geheel bedekt wordt.

Drink er een glas witte wijn bij; een Langhe Chardonnay of een Gavi di Gavi. Of voor de liefhebbers van zoet, een Moscato d’Asti. In de enotecha van Mango ben je daar voor op de juiste plek.

Comments are closed.