Zondag 20 oktober wandelen door de wijngaarden van Barolo en Monforte d’Alba

il Baccanale del Tartufo op 19 oktober in Alba
14 oktober 2013
Herfstvakantie in de Langhe
17 oktober 2013
Bekijk alles

Zondag 20 oktober wandelen door de wijngaarden van Barolo en Monforte d’Alba

In de herfst kleuren de wijngaarden prachtig oranje-rood-geel. De nachten zijn al koel, de dagen – als tenminste de zon schijnt – nog heerlijk aangenaam en soms zelfs warm. Dit jaargetijde is een uitgelezen moment om wandelingen door de wijngaarden te maken. De druiven zijn meestal al geoogst en de wijnboeren zijn druk met het persen van de druiven.

Zondag a.s. organiseert Terre Alte een wandeling door de meest beroemde wijngaarden en stadjes van de Langhe, Barolo en Monforte d’Alba. Het is de bedoeling dat tijdens de wandeling ook de Enoteca Regionale del Barolo aangedaan wordt en dat aldaar wijnen (Barolo) geproefd kunnen worden.

In Monforte d’Alba gaat de wandeling tot op de top van het dorp, alwaar een prachtig uitzicht te genieten is over de omliggende wijngaarden.

Het leuke aan wandeltochten met een lokale gids is, dat zij veel lokale kennis hebben. Van wie de wijngaarden zijn, de geschiedenis van het gebied, grondsoort, wie de lekkerste wijnen maakt, enzovoorts.

De wandeling start om 10.00 uur op het Piazza Colbert in Barolo. Lunch en drinken dient zelf meegenomen te worden (in rugzakje). Als ook worden goede wandelschoenen aangeraden. De tocht duurt tot 17.00 uur.

Via de website van Terre Alte kan worden ingeschreven.
Kosten: € 7,- per persoon.

Comments are closed.