Palio degli Asini in Alba op 6 oktober a.s.
2 oktober 2013
Truffel seizoen breekt aan met veel festiviteiten in Alba
12 oktober 2013

Naast alle activiteiten rond de witte truffel organiseert Alba deze herfst ook een reeks klassieke kamermuziek concerten op de zondagochtenden in Chiesa di San Giuseppe. De kerk ligt ingeklemd in een woonwijk aan het Piazza San Giuseppe. Dit is iets ten noorden van het grote plein waar zowel de Duomo staat als het bureau voor toerisme gevestigd is.

De kerk staat ingeklemd tussen de huizen. Bouwstijl is een landelijk Piemontese variant van de barok. De kerk heeft een lange bouwtijd gekend, namelijk van 1642 tot halverwege de 18de eeuw. Binnen heeft de kerk een langwerpig schip met aan beide zijden kapellen. Het koor dateert uit de 12de eeuw en is van notenhout. De kerk is door de week meestal gesloten. Het concert biedt een goede gelegenheid het eens van binnen te bewonderen.

De concerten zijn op:

13 oktober met muziek van Beethoven, Chopin, Liszt en Colla
27 oktober met muziek van Brahms, Borodin en Tchaikowsky
3 november met muziek van Haydn en Mozart
10 november met muziek van Mozart, Beethoven, Bazzini en Brahms

Aanvang: 11.00 uur. Toegang is gratis.

Comments are closed.