Artikel ‘Truffelkoorts’ op site ‘De smaak van Italië’
12 oktober 2013
Zondag 20 oktober wandelen door de wijngaarden van Barolo en Monforte d’Alba
16 oktober 2013

In het kader van de oktoberfestiviteiten staat het centrum van Alba op zaterdag 19 oktober in het teken van het bacchanaal van de truffel. In de stad herleeft de middeleeuwen en ontvangt Alba de bezoeker met lichttoortsen, muziek, lekkernijen en geuren uit lang vervlogen tijden. Overal kunnen typische Langarole gerechten geproefd worden, terwijl de bezoeker door figuranten in middeleeuwse kostuums op het verkeerde been worden gezet. Is het 2013 of vergis ik me en is het een paar eeuwen eerder?

Tijdstip: 18.00-24.00 uur

Op zondag 20 oktober hervindt het centrum zich weer en kan, net als op zaterdag overdag, de Mercato della Terra bezocht worden. Een liefhebber van lekkernijen en delicatessen haalt hier zijn hart op. Producenten met liefde voor hun producten vertellen en verkopen graag hun met zorg gemaakte artikelen. Zorg voor genoeg ruimte in de koffer, want er gaat vast wat van deze markt mee terug naar Nederland.

Tijdstip: 10.00-20.00 uur


Deze markt is er op 5 en 6, 12 en 13, 19 en 20, 26 en 27 oktober a.s. in het centrum van Alba.

Op 6 en 27 oktober is er ook een antiekmarkt op het Piazza San Paolo.

Comments are closed.