Vendemmia Rock bij Fontanafredda op 14 september

Voor de 9de keer: Cheese in Bra – 20 tot 23 september
8 september 2013
Palio in Asti -12-15 september
12 september 2013

De druiven zijn rijp, de heuvels in de Langhe beginnen te kleuren. Dit betekent dat ook in de Langhe de herfst in aantocht is. Voor Eataly en Fontanafredda is dat een reden om op zaterdag 14 september a.s. een ‘Festa della vendemmia di Fontanafredda’ te organiseren.

Die dag vanaf 12 uur ’s middags tot laat in de nacht is er muziek, theater, een markt en kan er heerlijk gegeten en gedronken worden. Proeven van alle of een van de producten, die Eataly ook verkoopt in hun supermarkten.

Een vendemmia feest is geen echt feest wanneer ook niet geholpen kan worden bij het persen van de druiven. Op de ouderwetse manier, namelijk met de blote voeten. Het juiste moment hiervoor wordt nog even geheim gehouden.

Deze dag kunnen de 19de eeuwse wijnkelders van Fontanafredda bezocht worden; gratis. Het adres: Via Alba 15 in Serralunga d’Alba (niet in het dorpje, maar in het buitengebied.

Meer informatie: www.fontanafredda.it

Comments are closed.